Snelle levering
Nederlandse klantenservice
Aanbevolen door Lactatiekundigen
Partner worden
0
0
Snelle levering
Nederlandse klantenservice
Aanbevolen door Lactatiekundigen

Door Youha Nederland, 3 oktober 2023

Hoe maak je je borstkolf goed schoon?

Het is belangrijk om je borstkolf regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën of schimmelgroei ontstaat en om de gezondheid van jou en je baby te waarborgen. Hier zijn de stappen om je borstkolf schoon te maken:

  1. Was je handen: Begin altijd door je handen grondig te wassen met zeep en water voordat je de kolf gaat schoonmaken.

  2. Demonteer de kolf: Haal de kolf uit elkaar. Dit omvat het verwijderen van alle losse onderdelen, zoals de borstschilden, kleppen, slangen, membranen, ventielen en de motor. (de motor uiteraard niet wassen)

  3. Spoel direct na gebruik: Spoel alle onderdelen die in contact zijn gekomen met moedermelk direct na gebruik af onder warm stromend water. Dit helpt voorkomen dat de melkresten opdrogen en moeilijker schoon te maken zijn.

  4. Was met warm water en zeep: Was alle onderdelen grondig met warm water en een mild afwasmiddel. Gebruik een borstel of een speciale flessenborstel om de kleine openingen en hoekjes van de kolf schoon te maken. LET OP! Ventielen, membranen en ander zacht silicone materiaal nooit met een ragger of schoonmaakborstel schoonmaken. Deze kun je het best wassen met de hand. 

  5. Spoel grondig: Spoel alle onderdelen goed af met schoon water om ervoor te zorgen dat er geen zeepresten achterblijven.

  6. Desinfecteer: Steriliseer of desinfecteer de onderdelen van de borstkolf. Dit kan worden gedaan door ze in kokend water onder te dompelen gedurende ongeveer 4 minuten of door een sterilisator te gebruiken volgens de instructies van de fabrikant. Sommige onderdelen kunnen ook worden gesteriliseerd in de magnetron. Zorg ervoor dat je de juiste methode volgt die geschikt is voor het materiaal van de onderdelen. Let er goed op dat onderdelen niet te lang in contact staan met de pan, anders is er een kans dat onderdelen smelten. 

  7. Laat drogen: Laat alle onderdelen volledig drogen op een schoon en droog oppervlak of op een schone theedoek. Vermijd het gebruik van doeken die pluisjes achterlaten, omdat deze in de onderdelen kunnen blijven hangen.

  8. Bewaar in een schone opbergtas of bewaarbak: Bewaar de gedroogde onderdelen in een schone, afgesloten opslag of een speciale borstkolftas totdat je ze weer gaat gebruiken. Zorg ervoor dat de opslagplek ook schoon is om te voorkomen dat er vuil of bacteriën in komen.

Herhaal deze stappen elke keer nadat je de borstkolf hebt gebruikt om ervoor te zorgen dat deze goed schoon en veilig blijft. Volg ook altijd de schoonmaakinstructies van de fabrikant van je specifieke borstkolfmodel voor de beste resultaten.

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »