Snelle levering
Nederlandse klantenservice
Aanbevolen door Lactatiekundigen
Partner worden
0
0
Snelle levering
Nederlandse klantenservice
Aanbevolen door Lactatiekundigen

Door Youha Nederland, 2 oktober 2023

Hoe bepaal ik de tepelmaat?

Om je tepelmaat nauwkeurig op te meten, volg je deze stappen:

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je handen en tepels schoon en droog zijn voordat je begint.

  2. Meetinstrument: Gebruik een zacht meetlint, zoals een stoffen meetlint, om je tepelmaat te meten.

  3. Diameter: Plaats het meetlint voorzichtig om je tepelhof, dat is het donkerdere gedeelte van je tepel. Zorg ervoor dat het meetlint gelijkmatig over de tepelhof ligt. Trek niet te strak, maar ook niet te los.

  4. Meting: Lees het meetlint af om de diameter van je tepelhof te meten. Noteer deze meting in millimeters.

  5. Lengte: Als je ook de lengte van je tepelhof wilt meten, plaats dan het meetlint langs de zijkant van je tepelhof, van de basis tot het puntje van je tepel. Lees de lengte af en noteer deze meting.

  6. Herhaal voor de andere tepel: Omdat tepelmaten soms kunnen verschillen, herhaal je dezelfde stappen om de diameter en lengte van je andere tepelhof te meten.

  7. Noteer de metingen: Noteer de gemeten diameters en lengtes van beide tepelhoven. Dit zal je helpen bij het kiezen van de juiste maat borstschilden voor je borstkolf.

  8. Kies borstschilden: Kijk naar de maataanduidingen van borstschilden bij de borstkolf die je gebruikt of van plan bent te gebruiken. Kies de maat borstschilden die het beste overeenkomen met je gemeten tepelafmetingen.

Houd er rekening mee dat verschillende merken borstkolfaccessoires verschillende maataanduidingen kunnen hebben. Het is belangrijk om te proberen borstschilden te vinden die comfortabel en goed passend zijn voor jouw tepelmaat, omdat dit kan bijdragen aan een effectieve en comfortabele kolfervaring.

Als je vragen hebt of twijfelt over het opmeten van je tepelmaat, aarzel dan niet om contact op te nemen met een lactatiekundige of zorgverlener die gespecialiseerd is in borstvoeding. Ze kunnen je begeleiden en advies geven over de juiste maat borstschilden voor jou. Je kunt ook makkelijk en snel je tepelmaat opmeten met de Youha tepelmeter, deze kun je via onderstaande link bekijken.

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »